Beatrijs van Rheeden Sculptor

Komende exposities 2023

Kunstcentrum Firma Van Drie
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda

Openinstijden

Woensdag t/m zondag 12.00 - 17.00 uur.
Gesloten op 1 januari en 25 december.

Beatrijs van Rheeden – Keramiek 3 t/m 28 mei

Beatrijs van Rheeden werkt al sinds 1991 als keramiste. Haar werk is duidelijk gestoeld in de moderne kunst van de 20ste eeuw in Nederland, van abstracte vorm, heldere lijnen en een minimalistische inslag. De beelden van Beatrijs zijn abstract in de zin dat ze niet verwijzen naar iets anders dan zichzelf. Haar proces is intuitief met een eindeloze fascinatie voor patronen en structuren.

In haar recentere werk is ze begonnen het porselein te combineren met haakwerk. Deze combinatie geeft haar de vrijheid tot een speelser soort werk, dat in deze tentoonstelling is te zien.

Deze expositie is tevens onderdeel van de Goudse Keramiekdagen op 18 en 19 mei. www.firmavandrie.nl

Beeldentuin Ravesteyn De 28e editie – 12 mei t/m 4 juni 2023

Beeldentuin Ravesteyn wordt jaarlijks georganiseerd in en rond Ruïne Ravesteyn in het Zuid-Hollandse stadje Heenvliet en toont hedendaags werk in een variatie aan stijlen, vormen en materialen. Dit jaar wordt er door ruim 20 kunstenaars geëxposeerd. De tuin is geopend op donderdagen t/m zondagen. Van maandag tot en met woensdag is de Beeldentuin gesloten.

Beatrijs van Rheeden toont in de tuin haar laatste serie van acht grote objecten van porselein, die zij ook toonde in het Landesmuseum in Oldenburg. www.ruine-ravesteyn.nl

news